Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Asigurări de Viaţă
 

 
Asigurări Generale
 
   
 
Info util
 
Programa suplimentară „Garantarea venitului familiei”


Programa suplimentară „Garantarea venitului familiei”

 

“Garantarea venitului familiei” este o programa de asigurare suplimentara la programa de asigurare “Fondul meu de pensii”- viager.

Scopul programului este garantarea venutului familiei Persoanei Asigurate timp de 20 ani de la virsta iesirii la pensie. In caz in care Persoana Asigurata decedeaza in aceasta perioada (20 ani), pensia suplimentara se achita in continuare beneficiarilor pina la sfirsitul perioadei garantate.

Cine poate sa-si faca o asigurare suplimentara la fondul de pensii? 

  • Persoana Asigurata: persoane fizice cu virsta minima de 18 ani. Virsta de iesire la pensie este cuprinsa intre 55 si 65 de ani.   Virsta maxima  de iesire din asigurare este de 85 ani.
  • Asiguratul (persoana care achita prima de asigurare): persoane cu virsta de la 18 ani la 70 ani.

Perioada aminata (termenul in care Asiguratul achita prima de asigurare)  se calculeaza ca diferenta intre virsta iesirii la pensie si virsta cind a fost incheiat contractul.

Perioada de primire a pensiei: este de 20 ani de la virsta iesirii la pensie (limitat cu virsta maxima a persoanei asigurate de 85 ani).

Valuta in care se incheie contractul: Asiguratul are dreptul sa aleaga in ce valuta vrea sa achite prima de asigurare: EURO, USD, MDL. In caz in care Contractul este incheiat in lei moldovenesti, primele si sumele de asigurare se indexeaza la inflatie.

Prima de asigurare: se calculeaza ca prima suplimentara la prima pentru programul „Fondul meu de pensii”,care se achita in lei moldovenesti la cursul B.N.M. din ziua depunerii cererii.

Modul de achitare a primei de asigurare se stabileste in Contractul de asigurare  in functie de modul de achitare a primei de asigurare la programa de baza.

Suma de asigurare (pensia),  pentru virstele de la 18 pina la 60 ani, care nu necesita examinare medicala este maxim de 25 000 EURO / USD pe an. Suma maxima de asigurare,  pentru virstele de la 61 pina la 65 ani, care nu necesita examinare medicala este de 12 500 EURO / USD pe an.

Suma de rascumparare: Persoana Asigurata sau Asiguratul poate primi suma de rascumparare, in cazul rezilierii (intreruperii) Сontractului de asigurare, incepind cu anul trei , daca prima de asigurare se achita anual si incepind cu anul doi, daca prima de asigurare se achita unic.

Riscul de asigurare:  deces din orice cauza a Persoanei Asigurate in primii 20 ani de la virsta iesirii la pensie.


Ultimele noutăţi ale companiei
  11.08.2020 - Schimbarea sediului din 17 august 2020: Chiţinău, str.Alexei Mateevici, 89/2, hotel "Majami" (Linga ambasada USA) Mai mult »
  28.08.2012 - Reorganizarea Companiei prin transformare în SA Mai mult »
  25.11.2010 - Lansarea programului "Imobil Accesibil" Mai mult »
  26.05.2009 - Majorarea capitalului statutar al C.A. "SIGUR-ASIGUR" Mai mult »

Ratele de schimb valutar 04.12.2021
 
1 EUR
1 USD
1 RUB
1 RON
1 UAH

 
Calculator asigurări
 
Parerea ta contează
 
Cum considerati, asigurarile de viata au perspectiva de dezvoltare in R. Moldova?
au perspectiva
nu au perspectiva
nu stiu
 
 

© Compania de Asigurări SIGUR-ASIGUR SRL
Str. Mihail Kogălniceanu 73/2, MD-2009 Chişinău, Republica Moldova
Tel/fax: 278262, Tel.: 256000, 256010;

E-mail:info@sigur-asigur.md